בנט הוסיף: "מי אחראי על הביטחון הוא שר הביטחון ליברמן. לכולנו יש אחריות. מזה כחצי שנה אני אמרתי בצורה ברורה שהמדיניות שמוביל ליברמן היא מדיניות חלשה. ראש הממשלה הוא נתניהו, והוא יהיה גם ראש הממשלה הבא. השאלה למי תהיה עוצמה פוליטית למשוך את ראש הממשלה. המדיניות מול עזה היא מדיניות שמאלנית. בסוף זה יוביל להתלקחות כוללת. המצב נהיה בלתי נסבל. שר הביטחון מושך את מדיניות הממשלה שמאלה".
המתיחות בין שני חברי הקבינט קיימת כבר זמן רב, וביום ראשון האחרון הגיעה לשיא, לאחר שבנט תקף את שר הביטחון לאור המצב ברצועת עזה. "בימים האחרונים אנו עדים לתוצאות המסוכנות שהביאה מדיניות ההבלגה והחולשה של שר הביטחון מול רצועת עזה - יותר הבלגה, יותר טרור", אמר בנט.
"עפיפוני התבערה ובלוני הנפץ ממשיכים לאיים על תושבי העוטף, ההתפרעויות על הגדר מסלימות ואל עמדות צה"ל מסתננים פלשתינים ללא פחד. כך לא מנהלים מדיניות ביטחון, כך נראית מדיניות שהיא כישלון".
גם בישראל ביתנו הגיבו לבנט: "ביום שישי האחרון נהרגו שבעה מתפרעים פלסטינים, מעל 500 נפצעו ואף ישראלי לא נשרט, כתוצאה ממדיניות נחושה ועוצמתית שהוכיחה את עצמה.
המתקפות החוזרות ונשנות של שר החינוך על שר הביטחון מצביעות כנראה על ההיסטריה ועל הקנאה שבהן הוא שרוי. עדיף שיתמקד בכישלונותיו במערכת החינוך ולא יפריע לדברים שמחייבים ניסיון, אחריות ושיקול דעת. השר בנט הוא שותף מלא להחלטות הקבינט, וגם כשכבר טרח להופיע לדיונים בנושא עזה, לא זכור שאי פעם הביע התנגדות למדיניות הקבינט".