הצעת החוק שאושרה, מגדירה את
תופעת גילויי האלימותמצד מטופלים ובני משפחותיהם כלפי אנשי סגל רפואי כ"תופעה" ומגדיר כלים כדי להילחם בה. "השכם והערב נתקלים במקרה מזעזע נוסף שבמסגרתו חווה איש צוות רפואי אלימות פיזית ומילולית, לעיתים עד כדי סיכון חיים ואף רצח", נכתב, בין השאר, בהצעת החוק.
בהסתדרות הרפואית, שהיתה שותפה לגיבוש הצעת החוק ציינו כי "זהו עוד צעד חשוב במאבק המתמשך והבלתי מתפשר של ההסתדרות הרפואית נגד אלימות כלפי צוותים רפואיים".
לפני כחודש הכריזה הסתדרות האחיות על סכסוך עבודה בדרישה ליישם את המלצות הועדה למיגור האלימות נגד צוותים רפואיים. בין המלצות הוועדה היה נושא החמרת הענישה, שאושר כעת. המלצות נוספות היו: הרחבת סמכויות המאבטחים בבתי החולים, התקנת אפליקציית "לחצן מצוקה" בטלפונים הנייידים של עובדי מערכת הבריאות והקמת יחידת אבטחה רכובה על אופנועים שתיתן מענה למרפאות קופות החולים.
70% מהרופאים חוו אלימות
מנתוני המרכז להעצמת האזרח, ישנם כ-3000 מקרי אלימות נגד צוותים רפואיים בשנה, מתוכם
800-1000 מקרים מדווחים ורק 8-10 מקרים מגיעים למיצוי הדין (2%).
סקר שערכה בשנה האחרונה ההסתדרות הרפואית בקרב 1990 רופאים ורופאות מצא כי בחצי השנה האחרונה חוו 70% מהרופאים אלימות פיזית או מילולית לפחות פעם אחת.
עוד עולה מהמחקר כי 34% השיבו כי נחשפו לאלימות מילולית מאיימת, 27% לאלימות מילולית, 16% לאלימות פיזית, 11% להתנהגות פסיבית־אגרסיבית, 7% להשחתת רכוש כמחאה, 2% לשיימינג, 1% להטרדה מינית ו־2% ציינו "אחר".