מנכ"ל ביה"ח: "להפוך את מודל מרפאת אדלסון לטיפול בנפגעי סמים לסטנדרט ארצי"
955 אנשים טופלו במרפאה למכורים לסמים בבית החולים איכילוב מאז הקמתה, לפני 25 שנה, רבע מהם נשים. כ־75 אחוזים מהם התמידו בטיפול לפחות שנה. 65 אחוזים מהמטופלים שהיו מכורים למשככי כאבים הצליחו להיגמל.
אלו רק חלק מהנתונים שהוצגו אתמול באירוע לציון 25 שנה למרפאת אדלסון למחקר ולטיפול בנפגעי סמים. בטקס חגיגי לציון חצי יובל שנים למחלקה ובנוכחות מייסדי המרפאה, ד"ר מרים ושלדון אדלסון, נמסר שהמרפאה - ששוכנת בקומת מרתף - תורחב ותעבור לקומת הרחוב.
השירות לטיפול במכורים לסמים באיכילוב הוא דבר שאני רוצה שיהיה דוגמה ומופת לשאר המרפאות. טיפול הוליסטי רחב ומלא ולצידו מחקר. זה טיפול שונה לחלוטין מאשר בתחנות לחלוקת מתדון שנמצאות ברחבי הארץ", אמר בטקס פרופ' רוני גמזו, מנכ"ל איכילוב. "אני אעשה הכל מול משרד הבריאות ובגיבוי השר ליצמן להפוך את הטיפול שניתן במרפאה שלנו לסטנדרט ישראלי. כך צריך להיות, ואני חושב שאנחנו נוכל לעשות את זה".
השר לביטחון הפנים גלעד ארדן בירך את ד"ר אדלסון: "הצלת את חייהם וכבודם של אלפים ועזרת לאלפי בני משפחותיהם".
ד"ר מרים אדלסון אמרה בטקס: "המרפאה טיפלה בכאלף מטופלים בעמל, בשקט ובדיסקרטיות. כאן במרפאה אנחנו מגיעים להישגים מרשימים שלא ייאמנו, בכל יום. הטיפול שלנו מונע סבל לא רק מהמטופל שמתמודד עם מחלת ההתמכרות: אנחנו מונעים את הסבל והאובדן שעלולים להיגרם מהמחלה גם למשפחות. אנחנו מצילים את הקורבנות שעלולים להיגרם מעבירות פליליות שהחולים במחלת ההתמכרות עלולים לבצע. אנחנו מונעים התפשטות של מחלות כמו איידס והפטיטיס".