והעבירה אותו בין השאר למטה הבחירות לנשיאות של טראמפ, סוגרת את המשרדים שלה בארצות הברית, ועל פי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל – גם מפסיקה את פעולתה באנגליה, שם יושב מטה החברה.
אתר גיזמודו מדווח כי חברת האם של
קיימברידג' אנליטיקה, קבוצת SCL, סוגרת את משרדיה בארצות הברית. בשיחת וועידה שהוביל ג'וליאן וויטלנד, יושב הראש של קבוצת SCL ומי שהיה אמור לקחת על עצמו את ניהול קיימברידג' אנליטיקה, הוא הודיע לעובדים כי חבר המנהלים הגיע למסקנה כי מיתוג מחדש של פעילות החברה תחת שם אחר הוא "חסר טעם". הניו יורק טיימס מדווח כי החברה הגישה בקשה לפשיטת רגל.
לקיימברידג' אנליטיקה ול-SCL יש משרדים בלונדון, ניו יורק, ארלינגטון שבווירג'יניה, ווושינגטון הבירה. ההסבר להחלטה על הפסקת הפעילות הוא הפגיעה במוניטין בעקבות הפרשה של דליפת הנתונים, אובדן לקוחות והחקירה המתמשכת המתנהלת כלפי החברה בכמה מדינות.
הרשויות בבריטניה כבר פשטו על משרדי החברה, ואילו המנכ"ל המודח,
אלכסנדר ניקס, מסרב להעיד בפני הפרלמנט הבריטי על התנהלות החברה. במקביל, מתנהלת בארצות הברית חקירה של הקונגרס בעניין ההשפעה של רשתות חברתיות ושימוש במידע אישי כדי להטות את דעתם של בוחרים. במסגרת זו
העיד לפני כמה שבועות בקונגרסמארק צוקרברג, מנכ"ל ומייסד פייסבוק – הרשת החברתית שממנה השיגה קיימברידג' אנליטיקה את המידע דרך צד שלישי, אבל את עיקר האש ספגה פייסבוק, שאפשרה לגורמים בעלי כוונות זדון גישה נרחבת לנתונים של שני מיליארד גולשיה במשך שנים.
כזכור, בשבועות האחרונים, התברר כי חברת הייעוץ הפוליטית
קיימברידג' אנליטיקה, שפעלה עבור מסע הבחירות לנשיאות של דונלד טראמפ (ונוסדה על ידי יועצו, סטיב באנון) והשפיעה פוליטית על הליכים נוספים כמו משאל העם הבריטי לעזיבת האיחוד האירופי (ברקזיט) והבחירות לנשיאות בניגריה, קיבלה גישה לנתונים האישיים של 87 מיליון משתמשי פייסבוק והעבירה אותם לגורמי צד שלישי, בניגוד להסכמים, ושמרה את המידע שנמסר לה על אף דרישה למחקו. עוד התברר לאחרונה, כי ניקס הוקלט בחשאי כשהוא מודה שהחברה הפעילה שיטות מפוקפקות כמו שוחד, על מנת להשיג מידע על מועמדים פוליטיים.