חצבת היא מחלה זיהומית מדבקת מאוד שעוברת בין אנשים באמצעות רסיסי רוק באוויר בעת שיעול או התעטשות.
בשבועות האחרונים אובחנו כמה מקרי חצבת בישראל, חלקם מיובאים מחו"ל וחלקם בעקבות חשיפה לחולים בארץ", כותבת ד"ר אמיליה אניס, מנהלת המחלקה לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות לרופאי המחוזות במשרד הבריאות, "אבחון מוקדם ובידוד נשימתי של מקרים חשודים ימנעו חשיפה של מטופלים אחרים ושל אנשי צוות".
בכל מקרה של חשד לחצבת פועלות לשכות הבריאות המחוזיות לאתר את מי שבא במגע עם החולה ולבדוק אם הוא חוסן או להשלים את החיסון במידת הצורך. למי שלא חוסן בעבר בשתי מנות חיסון, קבלת חיסון פעיל בתוך 72 שעות מהחשיפה יכולה למנוע את המחלה או להקל על החולה בה.
מאז תחילת 2018 דווח למשרד הבריאות על יותר מעשרה מקרים של הידבקות בחצבת. חמישה מהחולים נדבקו בחו"ל, והשאר נדבקו אחרי חשיפה בישראל למקרים מחו"ל. ב־2017 היו 40 מקרים של המחלה.
בתחילת השבוע דווח על חולה שהגיע בטיסה מהודו לישראל ונוסעי הטיסה נקראו להיבדק. במקרה אחר אובחן איש צוות בבית החולים שיבא כחולה בחצבת וחולים שבאו איתו במגע נקראו להיבדק. סיבוכי חצבת כוללים דלקת אוזניים, דלקת ריאות וסיבוכים נדירים ומסכני חיים, ובהם דלקת מוח ותמותה במקרים נדירים. החיסון למחלה ניתן בגיל שנה ובכיתה א'.