על רקע שילוב נשים בתפקידי לחימה ופגישת רבני הציונות-הדתית עם הרמטכ"ל, כתב ראש מטה ישיבות ההסדר: "עלינו לומר בבהירות: בענייני קדושת המחנה יש גבול"
הקרע בין הציבור הציוני-דתי לצבא הולך ומחריף וזאת על רקע פקודת השירות המשותף ושילובם של נשים במערך הלוחם בצה"ל. כעת יוצא ראש מטה איגוד ישיבות ההסדר, שמואל יסלזון, בדברים קשים נגד השותפות בשירות הצבאי ואומר כי הגיע השעה לפעול מול רוח המפקד.
"רוחות רעות הבאות ממערב נושבות בה, ברוח קודשנו, באושיות אורחותינו ובקדושת מחננו מתוך מחשבה זרה שיוכלו להסיטה מדרכה בפראות ובחזקה", כותב יסלזון בטור שיתפרסם בסוף השבוע בעלון בתי הכנסת "עולם קטן".
"בצד שותפות הגורל בייסוד מדינה, צבא וכלכלה יש פעמים שצריך לומר עד כאן, להציב גבול ליחסי הרעות והקרבה בכל הנוגע לקודשי ישראל: גיור, שבת, צניעות ועוד. זה עשרות שנים אנו הולכים כתף אל כתף למשימות לאומיות הכרוכות בסיכון נפשנו וגופנו, אולם פעמים עלינו לומר בבהירות: בענייני קדושת המחנה יש גבול".
יסלזון תוקף את מפקדי הצבא: "רוח המפקד הנושבת כעת בצבא, כפי שהיא משתקפת בפקודה, אינה לרוחנו. פקודת הדוגלת בעירוב בין המינים לכתחילה וחפצה לכפות שוויון בין שונים במקום לתת מקום של כבוד לערכים של כלל המשרתים, פוגמת בממלכתיות המחנה המשותף המכשיר לוחמיו ללחימה. הרבה קרבנות הקרבנו על מזבח השותפות, אולם ניסיון פגיעה בקדושת וצניעות המחנה שומט את האפשרות להפטיר כאשתקד".
יחד עם זאת הוא מבהיר כי אין שום רצון ליצור קרע סביב הפרשה. "המדוכה שרבנים וגדולים מכלל האיגודים יושבים עליה כעת ומנסים להגדיר בה גדרים וגבולות, בצד הידיעה כי נמשיך לילך יחדיו, אינה פשוטה. אל לנו להתפתות לפתרונות רגעיים ואל לנו ליצור קרע אשר שנים של עמל ויגע לא יוכלו לתקן נזקו".
בכיר ישיבות ההסדר מפרט את עמדת הארגון על המצב שצריך להתקיים בצבא: "על הפקודה להבהיר בצורה ברורה וחדה כי דין כל חייל (וחיילת) כדין קצין או נגד בכל הנוגע למתן האפשרות לשרת בדבקות ובמסירות אגב שמירה על אורחות חייו, ערכיו ואמונתו. הנטל שבשוויון גורם לעיוות ערכים ומטשטש את עמידתנו על עקרונות שנחצבו מהררי קודש".

על פי גורמים שנכחו בפגישה עם הרבנים, אמר הרמטכ"ל לרבנים בשיחה שהוא בעיקר מעוניין לשמוע את עמדתם, לאחר שהפגישה האחרונה בין הצדדים התקיימה לפני שמונה חודשים. הרבנים הביעו בפגישה את הסתייגותם מפקודת השירות המשותף, וטענו שיש לשנותה, אך רא"ל איזנקוט אמר בתגובה כי לא ניתן לשנות פקודה בשנה הראשונה מאז שהתקבלה.
לבקשת הרבנים, נמסר להם שעד סוף שנת 2017 תיפתר סוגיית השירותים המשותפים בצה"ל, ובכל הצבא יוקמו תשתיות נפרדות לשירותי נשים ושירותי גברים. לפי אותם הגורמים, הרבנים ביקשו מהרמטכ"ל לשנות את הפקודה ולקבוע שלא ניתן יהיה לשבץ קצין דתי בגדודים המעורבים לנשים ולגברים. הרמטכ"ל אמר מצידו ששינוי הפקודה הוא בעייתי בהקשר זה, ולא ניתן להפלות בין קצינים דתיים למי שאינם דתיים. יחד עם זאת, ציין הרמטכ"ל כי מאז שנכנס לתפקידו לא הגיעה לאזניו תלונה אחת של קצין ששובץ במקום הנוגד את אמונתו הדתית.
מוקדם יותר נפגש הרמטכ"ל עם ארגוני נשים ודן עימן בסוגיות דומות. ארגוני הנשים אלו, וביניהם שדולת הנשים בישראל, ויצ"ו ונעמת, מסרו אתמול כי הביעו בפני הרמטכ"ל את דרישותיהם ביחס למניעת הדרת נשים בצבא. בהודעה מטעמם נמסר כי הרמטכ"ל אמר במהלך הפגישה: "יש פער שדיברתן עליו ואני מכיר אותו - הפער בין הפקודה למימוש. תהיה הסברה רחבה, בקרה רחבה ואכיפה". עוד מסרו כי הרמטכ"ל אמר: ״צה״ל לא יכול, לא רוצה ואסור לו לספק תנאים כמו ישיבת ניר, ימשיכו לפתוח יחידות נוספות לנשים - צוערות של קורס חובלים של 2019״. רא״ל איזנקוט הוסיף והדגיש כי ״ירידה בשירות נשים תפגע בצה״ל ובתפקוד של צה״ל״.