המכון: בין השאר, איראן לא פירקה את ליבת כור הפלוטוניום ומסרבת לפיקוח על כלל המתקנים
בעוד תומכי הסכם הגרעין עם איראן טוענים כי ההסכם מיושם על ידי איראן, במכון ממר"י טוענים כי המציאות בשטח אינה מתיישרת עם טענות אלה.
בממר"י טוענים כי הפרת ההסכם הכתוב באה לידי ביטוי, בין השאר, בכך שטהרן מסרבת לאפשר לפקחים בינלאומיים לפקח על תוכנית הגרעין בניגוד לסעיף T של ההסכם, האוסר על האיראנים לבצע "פעילויות שיכולות לתרום לפיתוח של מתקן גרעיני".
מסיבה זו, אומרים בממר"י, ההודעה של סבא"א בדבר העמידה האיראנית בהסכם מטעה. במכון מנמקים את עמדתם בכך שהפיקוח מתבצע רק באזורים המותרים בידי טהרן, בעוד אתרים אחרים, כולל צבאיים, אינם נמנים עימם.
טענה נוספת של ממר"י היא שסבא"א מסרבת לפקח על מתקנים צבאיים בהתאם להחלטת מועצת הביטחון של האו"ם 2231 ואף שמנה"ל סבא"א יוקיה אמאנו ציין בעצמו כי יש לו הסמכות לפיקוח זה.
נוסף על אלה, בממר"י טוענים כי האיראנים מפתחים צנטריפוגות מתקדמות ומפעילים כמות גדולה מהמותר של צנטריפוגות מתקדמות; כי כמות המים הכבדים שבידי האיראנים גדולה מהכמות המותרת על ידי הסכם הגרעין; וכי 8.5 הטונות של אורניום מועשר שיוצאו מאיראן בהתאם להסכם לא מפוקחות על ידי סבא"א ולמעשה המשלוחים נעלמו ברוסיה.
במכון אומרים כי עלי אכבר סאלחי, יו"ר הוועדה האיראנית לאנרגיה אטומית, ציין כי משטר האייתוללות לא פירק את ליבת כור הפלוטוניום באראק, וכי היא מייצרת יותר מהכמות המותרת של אורניום המועשר לרמה של חמישה אחוזים.