הקצין ציין עוד כי הגורם המרסן המשמעותי על הארגון הוא הפיוס הפלשתיני והאינטרסים של חמאס בהקשר זה. הקצין הבכיר ציין כי הוא אינו שולל את האפשרות שהאיראנים ינסו לפגוע בהליך הפיוס הפלשתיני באמצעות תגובה של הג'יהאד האסלאמי. "אנחנו ערוכים לתגובות רבות", אמר הקצין, שלא פסל את האופציה שהתגובה תבוא גם בדמות פיגוע ביהודה ושומרון. "אם הוא (הג'יהאד האסלאמי) יעשה טעות ויגיב, הוא ישלם את המחיר. הוא חושב היום איך הוא מחפה על כישלונותיו, וזה יכול להביא אותו לפעולה פזיזה". לאור זאת, ההערכות הצה"לית לתגובה אפשרית של הג'יהאד האסלאמי צפויה להימשך בימים הקרובים. בשלב זה, הופסקו העבודות על הגדר בנקודות רבות, מתוך רצון שלא לספק מטרות חשופות לצד השני.
עוד ציין הקצין הבכיר כי מבצע הפגיעה במנהרה הוא הישג גדול של צה"ל, משרד הביטחון, מפא"ת והתעשיות הישראליות, שפיתחו טכנולוגיות ויכולת מבצעית שלא היתה קיימת בצוק איתן והבשילה בתקופה האחרונה, יחד עם תפיסה מבצעית שונה. "גילוי המנהרה לא היה אירוע אקראי. יש פה שיטה, חיבור מערכתי של מספר יכולות וכמה עולמות תוכן למערכת אחת שלא היתה לנו", הדגיש הקצין, "שיפרנו משמעותית את היכולת לנטר לעומקים של 60 ו־70 מטרים וזה מייצר מאזן אימה אחר בקרקע. אנחנו מתקדמים בהסרת איום המנהור ההתקפי. בעבר חמאס היה יותר מתקדם מאיתנו, אבל צמצמנו פערים ואנחנו בדרך לעקוף את האויב".
עוד הדגיש הקצין הבכיר כי מעבר להבשלת הטכנולוגיה, מאחורי האיתור והפגיעה במנהרה ביום שני האחרון, עומדת מעבדה טכנולוגית שפועלת יותר משנה ובה מומחי תוכן מתחומים שונים, ובהם מהנדסים, טכנולוגי, גיאולוגים ומודיעין. לדבריו, "שם מחליטים אם יש דברים חשודים או לא מתחת לקרקע. המעבדה אחראית להפליל או לזכות מרחבים. מעבר לכך, כל מי שנמצא בתוך התת־קרקע מסכן את עצמו. יידע כל חופר או שוהה במנהרה ברצועת עזה, שעם ירידתו למטה הוא נמצא בסכנת חיים".
לדברי קצין בכיר נוסף בצה"ל, "תפסנו את חמאס והג'יהאד האסלאמי עם המכנסיים למטה, הם לא ציפו לזה, והעובדה שידענו בדיוק את המיקום של המנהרה ואת העומק שלה רק מוכיחה שאנחנו בדרך הנכונה לבניית הטכנולוגיה לאיתור ולחיסול מנהרות". לדבריו, "האסטרטגיה שגובשה למלחמה במנהרות היא חומה, טכנולוגיה ומודיעין. הטכנולוגיה הוכיחה את עצמה כנכונה ויעילה, כי הגענו הכי מדויק שאפשר כדי לנטרל את המנהרה".
הקצין הדגיש כי המנהרה שפוצצה לא היתה שמישה מבצעית. "אנחנו יודעים שבניית המנהרה החלה לפני חודשים ארוכים", אמר הקצין, "היא לא היתה מוכנה לפעולה צבאית, עוד לא היוותה איום על יישובים ולא היה לה פיר יציאה בשטח ישראל".
אמש דווח עוד על תקיפה נוספת בסוריה, שיוחסה לחיל האוויר הישראלי. על פי כלי התקשורת בלבנון, מטוסי קרב לא מזוהים נצפו סמוך לשעה 22:00 מעל שמי דרום לבנון וביירות וזמן קצר אחר כך נשמעו פיצוצים חזקים. בערוץ אל־מיאדין דווח כי "ישראל תקפה מתקן סמוך לחומס וסוריה הגיבה בירי לעבר המטוסים". בסקיי ניוז בערבית צוטטו גורמים סוריים בכירים שאישרו כי "ישראל ביצעה ארבע תקיפות על מתקנים לייצור תחמושת באזור תעשייה בפאתי חומס". בדיווחים בלבנון ובאתרי אינטרנט בסוריה נמסר על תקיפה לכאורה של מטוסי קרב ישראלים משטח לבנון ועל הפצצת מתקן סמוך להרי הקלמון בצד הסורי של גבול סוריה־לבנון. זמן קצר אחר כך דווח בכלי התקשורת הלבנוניים והערביים כי מדובר בשתי תקיפות, אחת בחומס ושנייה במזרח דמשק. על פי הדיווחים, ככל הנראה הותקפו מחסן אמל"ח ושיירת נשק. עוד דווח כי מערכת הנ"מ הסורית שיגרה שני טילים לעבר המטוסים, שהחטיאו. לשכת הנשיא אסד גינתה את "התקיפה הפושעת בשטח סוריה".
בתוך כך, אתמול בבוקר הועברה השליטה במעברים בין רצועת עזה למצרים ולישראל מאנשי הזרוע הצבאית של חמאס לידי מנגנוני הביטחון של הרשות הפלשתינית. במקביל, מפגש חריג ונדיר נערך ככל הנראה ביום שלישי בלילה במקום מסתור ברובע הדאחיה בביירות בין מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה וסגנו של איסמעיל הנייה, סאלח אל־עארורי. על פי הדיווחים בלבנון "השניים דנו בתוקפנות הישראלית בעזה".
ואילו נשיא רוסיה ולדימיר פוטין נפגש באיראן עם מנהיגה העליון עלי חמינאי ונשיאה חסן רוחאני ושוחח עם השניים על המתרחש בסוריה, שם פועלים חיילים רוסים וכוחות איראניים, וכן על הסכם הגרעין. יל פי לשכת רוחאני, פוטין רמז לטראמפ ואמר כי "אי קבלת הסכמות בינלאומיות על ידי מדינות מסוימות אינה מתקבלת על הדעת".