הכנסת אישרה לקריאה ראשונה הצעת חוק של ח"כ ברקו להאריך ל-14 שנים את התקופה בה אדם לא יוכל להיבחר לכנסת אם ביצע עבירות ביטחון או טרור
ועדת החוקה של הכנסת אישרה היום (שלישי) פה אחד לקריאה ראשונה הצעת חוק שיזמה ח"כ ענת ברקו (הליכוד) ולפיה אדם שהורשע בפסק דין סופי בעבירת ביטחון או עבירת טרור חמורה ונגזר עליו עונש מאסר בפועל של שבע שנים ויותר, לא יוכל להיבחר לכנסת אלא לאחר שחלפו 14 שנים מאז שסיים לרצות את עונשו.
כיום קובע החוק כי אדם שהורשע בעבירה פלילית ונדון למאסר של שלושה חודשים ומעלה על עבירה שיש עמדה קלון לא יוכל להיבחר לכנסת, אלא אם כן חלפו 7 שנים מהמועד שסיים לרצות את עונשו (השר אריה דרעי חזר לכנסת לאחר שחלפו שבע שנים מאז שסיים לרצות את עונשו) בהצעת החוק נקבע כי יידרש רוב של 61 ח"כים בשלוש הקריאות לשם אישורו.
יו"ר הוועדה ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי) אמר ש"הכנסת היא מקום בו אנשים יכולים להביע עמדותיהם. הכנסת לא צריכה לתת מקלט לפושעים".
ח"כ ברקו אמרה כי "אנחנו רואים אנשים שהיו שותפים לטרור ומגיעים לכהן בכנסת וצריך לשים סוף לתופעה זו. טרור היא עבירה אידאולוגית שמקעקעת את הסדר עליו מושתתת החברה ואנחנו צריכים למצוא את הדרך להתגונן. מי שעבר עד היום עבירה אידאולוגית יכול היה להגיע לכנסת תוך זמן קצר יחסית, כמו ח"כ בשארה שעבר את המסננת הקיימת. טרוריסט שהפר את הכללים הדמוקרטים והשתמש בהם נגד המדינה צריך לשלם דמי רצינות כדי לחזור למסלול ההיבחרות".
באישור הצעת החוק תמכו הח"כים סלומינסקי (הבית היהודי) וענת ברקו (הליכוד), יעל גרמן (יש עתיד) ואורי מקלב (יהדות התורה).