אחרי 59 שנים: בסוף החודש תיסגר בריכת ירושלים • השטח נמכר ליזם פרטי, ועל חלקו תיבנה בריכה קטנה יותר • משה גרטל, שמתחיל את היום בבריכה: "מרגיש שלוקחים ממני איבר"
לאחר 59 שנים שבהן הפכה לאחד המוסדות המוכרים והאהובים ביותר בבירה, בריכת ירושלים צפויה להיסגר בסוף החודש. הבריכה, שנחנכה בשנת 1958, הוקמה בשכונת המושבה הגרמנית, לצד מסילת הרכבת הישנה, והיא אחת משלוש הבריכות האולימפיות הציבוריות היחידות בישראל.
הסגירה המתוכננת של בריכת ירושלים, שבה שחו דורות של ירושלמים, מעלה בקרב רבים תחושות של כאב. משה גרטל, איש התקשורת בן ה־71, שזכה בשלוש מדליות זהב באליפות העולם למאסטרס בקבוצת הגיל 74-70, שוחה ומתאמן בבריכת ירושלים בכל בוקר מאז 1989. גרטל אמר ל"ישראל היום": "עבורי, בריכת ירושלים היא כמו הכותל. אני מרגיש שלוקחים ממני איבר. בריכת ירושלים היא המקום היחיד בישראל שיש בו רב־קיום. מפגש יומיומי בין ערבים מוסלמים, נוצרים, יהודים חילונים, חרדים, גברים, נשים, כל העדות והמגזרים. זו אבידה לירושלים. מדובר באובדן של אתר היסטורי. ירושלים תהפוך עכשיו ליותר כבדה וקשה". גרטל הוסיף: "אני מפסיד בריכה שעזרה לי להגיע להישגים נפלאים בשחייה, אבל אני מצטער יותר בשביל ירושלים, שמאבדת פיסת יופי. המשתמשים בבריכת ירושלים זכו לחוויה רוחנית. ירושלים מאבדת את זה. הבריכה משתרעת על שטח של 6.5 דונמים ואין לה תחליף. זה היה זרקור לעולם. קרן אור שיצאה מירושלים, האירה את העולם והפכה אותו ליותר חייכני".
שולה רווח, מנהלת בריכת ירושלים ב־32 השנים האחרונות, ציינה כי השטח נמכר ליזם פרטי. "חלק מהשטח יוקצה לטובת הקמת בריכה קטנה יותר. עצוב לי על סגירת הבריכה, כי מעבר לזה שאני עובדת כאן הרבה שנים, זו בריכת הילדות שלנו. גדלתי במושבה הגרמנית ויש לבריכה ערך נוסטלגי עבורי. דור שלישי של המשפחה שלי נמצא בבריכה. זה מוסד ירושלמי שנסגר. תם עידן. יש לי הרבה זיכרונות מהבריכה הזו. בריכת ירושלים היא הים של ירושלים".
מעיריית ירושלים נמסר כי "במסגרת הסכם גישור שאליו הגיעו במאי 2015 עיריית ירושלים ובעלי הזכויות במתחם הבריכה ואושר בבית המשפט העליון, תיבנה בריכה ציבורית חדשה ומתקדמת לטובת תושבי העיר במקום הבריכה הקיימת. הסכם זה התאפשר בעקבות עתירתה של העירייה לבית המשפט, שמנעה את סגירת הבריכה. העירייה ראתה חשיבות בהבטחת המשך פעילותה של הבריכה כבריכה עממית הפתוחה לשימוש הציבור הרחב, ופעלה בשיתוף עמותת הוועד למען בריכת ירושלים לדאוג לאינטרס הציבורי ולהשארתה של בריכת ירושלים כבריכה לטובת הירושלמים. הבריכה החדשה שתוקם תהיה בבעלות העירייה ותופעל על ידי המינהל הקהילתי, לטובת כלל תושבי העיר".