הארוחה המפסקת - כדאי שלא תהיה כבדה מדי אלא ארוחה רגילה, לדוגמה: מרק צח או מרק ירקות (לא מלוח), ירקות מבושלים עם עוף, דג, עגבנייה חתוכה ותוספת פחמימה כגון אורז, קינואה וכדומה.
לגבי ירקות ופירות - אפשר לשלבם בארוחה, אך לא בכמויות גדולות מדי כי הם ממלאים את מערכת העיכול לזמן קצר בלבד. לכן לפני יום כיפור כדאי להתייחס אליהן כתוספת בלבד, ולא כמנה עיקרית.
חשוב לא פחות לאכול ולשתות נכון לאחר הצום. אחרי הצום הגוף זקוק לאנרגיה זמינה, אבל באכילה מבוקרת מאוד. מומלץ להתחיל בשתייה פושרת, עדיף תה חמים עם מעט דבש, ולהתחיל לאכול לאט ובמנות קטנות, למשל שתייה לצד עוגה לא מתוקה במיוחד או קרקר עם גבינה לבנה.
לאחר כשעה מומלץ לשתות מרק ירקות חם או מרק עוף, ולאחר כחצי שעה נוספת עוף מבושל או דג בתוספת קלה של בטטה או תפוח אדמה.
השתייה חשובה הרבה יותר מהאוכל בשלב הזה.
במהלך החג עצמו מזג האוויר עדיין חם במיוחד, ולכן מומלץ לשהות במקומות קרירים ככל האפשר כדי למנוע איבוד נוזלים ולהמעיט בפעילות גופנית.
כל מי שסובל ממחלה כרונית, כגון חולי לב, סוכרת, לחץ דם ועוד, חייב להיוועץ ברופא המטפל לפני תחילת הצום לקבלת הנחיות בריאותיות.
באגודה למלחמה בסרטן ממליצים לחולי סרטן לא לצום ביום כיפור, אלא רק באישור הרופא המטפל, ולאלו שקיבלו היתר - לשלב נוזלים במהלך הצום. ההמלצה רלוונטית וחשובה במיוחד לחולים הנמצאים בעיצומם של הטיפולים.
האונקולוג פרופ' אליעזר רובינזון, יו"ר האגודה למלחמה בסרטן, אמר: "צום עלול להזיק לחולי סרטן, לגרום לתופעות לא נעימות ולפגוע במערכות רבות החשובות כל כך לחולי סרטן והחיוניות לתפקוד הגוף. גם אם החולה נהג לצום ביום כיפור לפני האבחנה, חשוב שיפנה לרופא המטפל שלו ולא יחליט לצום השנה ללא קבלת ייעוץ רפואי. ההמלצה חשובה ומהותית במיוחד לאלו הנמצאים בעיצומם של טיפולי הקרנה, כימותרפיה או נוטלים תרופות אונקולוגיות".