כיתות ה'-ו'. התלמידים אף יזכו לפגוש את כספי באופן אישי.
התוכנית, ששמה "שרים - מתי כספי", היא פרי יוזמה של מנהל בית ספר בהוד השרון שיצאה מתוכו והפכה לארצית.
לתוכנית נבחרו כ־12 שירים ששוכתבו לספר דיגיטלי, ובו תווים, מילים, ביצועים ויחידות הוראה סביב השירים בהקשר בין־תחומי. בין השירים, כולם קלאסיקות ישראליות של ממש: "ימי בנימינה" ו"ילדותי השנייה", שכתב אהוד מנור והלחין כספי, "מקום לדאגה", "איך זה שכוכב", וכמובן "עוד יבוא היום".
עד כה נרשמו לתוכנית יותר מ־50 בתי ספר. "זה מאוד מחמיא ומרגש שעושים דבר שכזה", אומר כספי, "אני מרגיש מחמאה גדולה ביותר שהמוזיקה שלי הולכת להיטמע במוחם של תלמידים קטנים וליצור דור חדש שלומד את השירים שהלחנתי ומנתח את הטקסטים. זה דבר חשוב כי בלי תרבות אין עם, ועל מנת להנחיל תרבות יש להנחיל אותה מגיל קטן".
משנות ה־70 הפיק כספי עשרות אלבומים מצליחים והיה שותף בכתיבה, עיבוד או נגינה של שירים רבים. כעת הוא מבטיח כי יגיע בעצמו לעשרות בתי ספר במהלך השנה. "בסופו של הפרויקט עושים תערוכה של כל העבודות בתחומי האמנות השונים ומזמינים אותי כאורח כבוד. אגיע לברך את התלמידים, אספר מה עומד מאחורי השירים ויהיו כמובן כמה שירים שנשיר יחד", הוא אומר.
מאחורי היוזמה, כפי שכתבנו בתחילה, עומד מנהל חטיבת הביניים עתידים בהוד השרון, טל ברגר. לדבריו, אצלו החל יישום התוכנית כבר לפני כשנתיים. "כל תלמידי החטיבה למדו משיריו של כספי במקצועות שונים - גם בהיסטוריה ובתנ"ך", הוא מספר. משרד החינוך שמע על הפרויקט ויחד עם מפמ"ר המוזיקה בצלאל קופרווסר החליט להפוך אותו לתוכנית ארצית. "זו זכות למשרד החינוך שאמן בסדר גודל כזה מקבל את הערכה שלו", סיכם ברגר.
ואילו הממונה על החינוך המוזיקלי במחוז מרכז של משרד החינוך, אורנה חריטן, מוסיפה כי התוכנית היא חלק מתוכנית גדולה שבה מפגישים יוצרים עם התלמידים. לדבריה, "אנחנו מאמינים שזו דרך מקורית להפגיש את התלמידים עם המוזיקה במיטבה. התלמידים היום לא מכירים את השירים של פעם. זו גם דרך להכיר ולהוקיר את היוצר".