אוקראינה, שאינה חברה עדיין בנאט״ו או באיחוד האירופי, חושדת שהתרגיל מסתיר הכנות לפלישה רוסית חדשה לשטחה. המדינות הבלטיות, בהן חיים מיעוטים רוסיים גדולים, פוחדות מפלישה רוסית לשטחן. גם בפולין, הנשלטת בידי ממשלה שמרנית אנטי-רוסית, גובר הפחד מפני מהלך צבאי רוסי, שישנה את מאזן הכוחות במזרח אירופה. פריסת כוחות נאט״ו במדינות אלו בשנה האחרונה, שנועדה להרגיע את חששות מדינות מזרח אירופה מתקיפה רוסית, לא תרמה להרגעת הרוחות.
בלארוס הזמינה משקיפים מערביים לצפות בתרגיל
למרות שבמפקדת נאט״ו אין מידע מודיעיני על כוונות תקיפה רוסיות, מפקד הכוח האמריקני באירופה, בן הודג׳ס, התריע מפני הכנסת ״סוס טרויאני״ רוסי לבלארוס. רוסיה לא הודיעה מראש לנאט״ו על עריכת התרגיל. מוסקבה מחוייבת על פי הסכמים עם נאט״ו להודיע מראש על עריכת תרגילים צבאיים בהם משתתפים יותר מ-13,000 חיילים. לטענת רוסיה, בתרגיל הנוכחי משתתפים רק 12,700 חיילים, בהם 5,500 חיילים רוסיים. במפקדת נאט״ו שוררת אי ודאות לגבי המספר המדוייק של הכוחות הנוטלים חלק בתרגיל. בלארוס , מצדה, עדכנה את ראשי הברית הצבאית המערבית על עריכת התרגיל ואף הזמינה משקיפים מערביים לצפות בו.
התרגיל הצבאי המשותף אמור להיערך שבוע, וב-30 בספטמבר הבטיחה רוסיה להוציא את כל חייליה מבלארוס. מוסקבה הבהירה שתרגילים צבאיים משותפים נערכים בקביעות אחת לארבע שנים. התרגיל האחרון התקיים ב-2013, שנה לפני שרוסיה סיפחה את חצי האי קרים האוקראיני והעניקה תמיכה צבאית לכוחות בדלנים בשטחה של אוקראינה.